Loopgroep Stiens traint op maandagavond 19.45-21.00, woensdagavond 19.00-20.00, 20.10-21.25
Locatie sportcentrum it Gryn aan de Ieleane. Voor informatie of proefles: a.visserman@gmail.com

woensdag 7 november 2012

BERENLOOP 2012

4 november 2012. Eindelijk is het weer zover.  7:15 uur verzamelen op het Wylgebeampaed.  We gaan met een groep van 9 personen (Egbert, Machteld, Griet, Ronald, Bea, Anja, Jacqueline, Gerarda en ondergetekende (William) vanuit Stiens naar Terschelling. Een aantal is al op het eiland of gaat een boot later.
In de vertrekterminal komt Jacqueline erachter dat ze haar chip is vergeten. Wat nu? Ophalen is geen optie, dan gaan we de boot niet meer halen. Er staat iemand van SV Friesland in de hal. Zij meldt dat het hoogst waarschijnlijk wel mogelijk is om bij de VVV op Terschelling nog een nieuwe chip te halen.
We kunnen al redelijk snel de boot op en daar kunnen we gelijk onze nieuwe outfit showen. Een prachtig gezicht al die roze dames en groene heren! Op de boot treffen we nog een groepje Stienser lopers: Jan Belles, Jerry van Amerongen en Hendrik Bos. 

Loopgroep Stiens 1, groen
 Op Terschelling aangekomen staat  Koos ons op te wachten samen met zijn broer. Jacqueline is even vooruit gelopen naar de VVV. Ze kon hier inderdaad nog een chip huren. Koos begeleid ons naar de Brandaris, waar we Arjen en de lopers uit Sneek  en IJlst begroeten.  Na de warming-up en een laatste sanitaire stop, verdwijnen we in het startvak en is het vanaf daar ieder voor zich. Over de startlijn blijft het tot na Halfweg dringen en moet je een weg zien te vinden tussen de lopers  voor je, ondanks dat ik deze keer behoorlijk voorin ben gestart.   
 Gelukkig  zijn de omstandigheden goed. De hele week de buienradar in de gaten gehouden en elke dag werd het  weer anders. In eerste instantie was er een dikke storm voorspeld met heel veel regen, maar dit zwakte in de loop van de week steeds minder af. Het is droog en er staat een frisse bries vanuit het zuidoosten. Na Formerum gaat het voor de wind op naar het strand.

Loopgroep Stiens 2, roze
Als ik na 12 kilometer op het strand kom, gaat de snelheid naar beneden, het zand is toch zwaarder als het er op het eerste gezicht uit ziet. Het is hoogwater en er is de dag ervoor veel regen gevallen. Op de Longway probeer ik de verloren tijd weer goed te maken maar dit zal uiteindelijk niet lukken. Als je energie is verdwenen, blijken de laatste loodjes wel heel zwaar te worden. Een eindsprint lukt niet meer.
Ik had de lat voor mijzelf erg hoog gelegd en had mij als doel gesteld het record van Anja (1.43,09) te gaan verbreken. Het zal me vandaag niet lukken de P.R. van Anja uit de boeken te lopen. Het verschilt bijna een minuut. Ze heeft toen wel een verrekt goeie tijd neer gezet. Anja was destijds wel de eerste vrouw in haar categorie, daarvoor nogmaals chapaud. Ik ben uiteindelijk toch heel blij dat ik mijn eigen PR heb verbroken en onder de 1.45 ben geëindigd. Uiteraard blijft het voor iedereen een hele prestatie om de Berenloop te volbrengen. Voor 3 van ons was het een bijzondere prestatie; vandaag beleefden Ronald, Gerarda en Machteld ook hun première op de halve marathon. Ze hebben het alle drie fantastisch gedaan!  Iedereen nog van harte gefeliciteerd met zijn of haar prestatie.
Het was weer een zeer geslaagde dag! Op naar Ameland!

William
                                        

Uitslag:

Naam
netto tijd


William Teinsma
1:44:08
Jappie van Dijk                  
1:47:45
Koos Boorsma
 1:53:22
Anja Lettinga-Hiemstra
1:56:24
Jacqueline Sollie
1:57:41
Bea Dijkstra
2:01:07
Jan Belles
2:02:12
Egbert Smit
2:03:24
Hylke Ruisch
2:08:12
Sjoukje Ruisch-Seepma
2:08:49
Ronald Ars
2:14:34
Griet Rijpstra
2:17:55
Gerarda Teinsma
2:27:46
Machteld Smit-van der
2:43:02
  Niels Smit                               1.51.15                        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten