Loopgroep Stiens traint op maandagavond 19.45-21.00, woensdagavond 19.00-20.00, 20.10-21.25
Locatie sportcentrum it Gryn aan de Ieleane. Voor informatie of proefles: a.visserman@gmail.com

zondag 18 maart 2012

SOMS GAAT HARDLOPEN SNELLER DAN MET DE AUTO

Zaterdag stond er een duurloop van 24 km op de planning. Vandaag zijn aanwezig: Anja, Marijke, Koos, Jurjen en ikzelf. Herman heeft gemeld dat het verstandiger was om vandaag even rustig aan te doen. Dit leverde meteen enige paniek op. Wie zou ons van alle loopgegevens voorzien, maar gelukkig bleek de oplossing onmiddellijk voorhanden; Jurjen was vandaag jarig en had een hypermoderne Garmin hartslag-  en snelheidsmeter gekregen, zodat we toch konden beginnen. Het was inmiddels al 9 uur geweest, dus op naar Leeuwarden. Daar aangekomen werd even van de route afgeweken voor  een plas- en drinkpauze  bij Jurjen zijn zus. Daarna snel op naar de Eebrug om vervolgens weer in noordelijke richting langs de Ee terug te gaan. Na 15 km stond Gerarda bij Tichelwurk klaar voor de  volgende verzorging. Snel een  gel  en wat Extran erin, foto’s nemen even zwaaien en weer door . Gerarda stapte in de auto en wilde weer op huis aan, maar helaas de auto was zo dood als een pier. Ze had hem nota bene gisteren meegekregen van de autospuiter; onze eigen auto had schade. “Gelukkig” hebben wij hier niets van gemerkt, zodat wij rustig door konden lopen. Gerarda ging opzoek naar hulp. Ze doorzocht de boerderij verderop maar vond daar alleen maar koeien. Ja en wat doe je dan. Dan bel je Egbert. Gelukkig was die thuis hij kwam er snel aan, maar toen bleek dat Machteld net de dag ervoor de startkabels uit de auto gehaald, omdat de tas waar ze inzaten wel erg op een laptop- tas leek en dit kon leiden tot inbraak. Samen naar huis en eerst maar startkabels halen. Zo ben je toch snel een uurtje verder. 

Intussen liepen wij met een drafje boven de 10 km per uur en met  hartslagen, die  intussen toch wat opliepen via Bartlehiem weer richting Stiens. Met wat omwegen om aan onze opdracht te voldoen kwamen we weer bij de sporthal aan. Na een kopje koffie in de kantine gingen we huiswaarts.
Toen ik thuis aankwam, was Gerarda ook net thuis van haar avontuur.

Zo zie je maar weer;  soms kun je beter gaan hardlopen. Iedereen bedankt voor zijn hulp! Wij hebben nog 12 weken te gaan voor de Slachte.

PS. Nog wat technische gegevens totale afstand 25 Km, nettotijd 2:35 uur

William

Geen opmerkingen:

Een reactie posten