Loopgroep Stiens traint op maandagavond 19.45-21.00, woensdagavond 19.00-20.00, 20.10-21.25
Locatie sportcentrum it Gryn aan de Ieleane. Voor informatie of proefles: a.visserman@gmail.com

vrijdag 28 februari 2014

MAR.ATHON TRAINING LEEUWARDERBOS

22-2-2014:

Duur                       Afstand                 Gem.Snelheid                      Calorieen
02:16:46                 21.19 km                   9.3 km                                    2033 Kcal

Leeuwarder Bos

Wat een training vandaag. ’s Morgens vroeg uit de veren. Je moet er wat voor over hebben om een duurloop te kunnen en mogen doen. De wekker gaat en stil het bed uit. De rest is nog in diepe slaap.
Dan zit je tijdens het ontbijt even te kijken naar buienradar. Gek genoeg doe ik vaak eens even, maar na de laatste ervaringen van erg nat zijn na de duurloop training nu maar eens kijken wat we kunnen verwachten. Ja hoor een strook met bewolking zo rond 8.15 en dan verder even niets.
Er zijn er een aantal van de groep die massaal muiten vandaag en de rest van de week. Wintersport is de smoes, dat terwijl er helemaal geen winter is hier. Ik zou er nooit voor kiezen, hardlopen is uiteindelijk veel leuker. “Skiën” gaan ze en jawel zo her en der hoor je dan dat de loopschoenen meegenomen worden. Of ze de koffer uitkomen??!!....
Het is dus een kleine groep vandaag: Koos, Anja, Marijke, Jurjen, Johannes en Ronald.
Koos heeft er weer voor gezorgd dat er een route uitgezet is. Zo vertrekken we over smalle paden en wegen via Jelsum en Cornjum het Aldlan in, roosters over en met een flauwe zon in de snufferd op naar de Ee. Wat hebben we toch een mooi landschap.
Langs de Ee richting Leeuwarden en weer terug naar de start. Onderweg nog een bloedend oponthoud, maar toch weer verder tot aan de parkeerplek van het Leeuwarderbos, waar we ook gestart waren.
Johannes stond al op ons te wachten en gelukkig hebben we elkaar getroffen en kon hij aansluiten voor de 2e lus.
Na een landschappelijk rondje nu een stadrondje. Overigens begint dat met een stukje cross door het Leeuwarderbos. Geregeld is het goed oppassen dat je niet uitglijd, maar Koos loodst ons er weer doorheen.
Onderweg zien we nogal wat andere lopers. Er zijn dus meer zielen die de zaterdag nuttig beginnen. Leuk om te zien dat hardlopen dus ook gewoon kan in een spijkerbroek en een dikke winterjas en wollenmuts op.
Ook nu kom je op plekjes door de stad waar je niet alle dagen komt en kom je erachter dat er wel heel mooie plekjes zijn in Leeuwarden. Een prachtig stukje Rengerspark. Daar wordt het even sentimenteel. 39 jaar geleden waren er trouwfoto’s gemaakt van Marijke en haar man. Voor Koos een herinnering aan zijn jeugd.
Koos blijkt nog veel te weten over Leeuwarden en weet te vertellen waar de ouders van Diederik Samson gewoond hebben. Ja we lopen dan langs de Harlingerstraatweg. De route gaat verder via de Valeriusstraat en Dammelaan langs de kinderboerderij weer door Bilgaard. En dan gebeurt het. Buienradar had het ons niet voorspeld, maar toch regen, eerst nog even zacht en uiteindelijk toch weer de laatste kilometers in de regen, hoe kan het ook anders. Het lijkt dat we er bijna zijn, dan spreekt Koos streng, we moeten nog een extra lus, anders komen we niet aan onze kilometers en dus nog maar een lus erbij.

Al met al een mooie route Koos, dank hiervoor. En het is goed te weten dat als het zwaar gaat dat je niet alleen bent, maar samen uit, samen thuis. Geweldig. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten