Loopgroep Stiens traint op maandagavond 19.45-21.00, woensdagavond 19.00-20.00, 20.10-21.25
Locatie sportcentrum it Gryn aan de Ieleane. Voor informatie of proefles: a.visserman@gmail.com

dinsdag 29 mei 2012

LOPEN VOOR KANKER..........

Afgelopen weekend was de Roparun veelvuldig in het nieuws. Sjoukje Seepma nam met Team Friesland deel aan deze Roparun. Hierbij een verslag van de laatste training.

Team Friesland er klaar voor!  Zaterdag vertrekt team Friesland  richting Parijs om deel te nemen aan de Ropa-run.

De Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld over ongeveer 520 kilometer van Parijs naar Rotterdam, waarbij mensen in teamverband een sportieve, fysieke Topprestatie leveren om op die manier geld in te zamelen voor mensen met kanker. Het unieke is dat het geld niet naar onderzoeken gaat, maar volledig wordt besteedt aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van kankerpatiënten. Heel mooi gezegd:
"Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven."

Acht lopers lopen de 520 kilometer in ongeveer 45 a 50 uur, non-stop, dag en nacht. Iedere loper dus ca. 65 km.; meer dan 1,5 marathon! Een team van fietsers, chauffeurs, masseurs en cateraars ondersteunt de lopers.

Een uniek avontuur door nachtelijk Frankrijk, slapend België en ontwakend Nederland. Uniek ook omdat we het enigste en eerste  team uit Friesland zijn.

Veel dingen moesten uitgezocht en geregeld worden. Denk daarbij aan het samenstellen van het team, vervoer, campers, tenten, de catering onderweg, fysiotherapie, de trainingsdagen en weekenden, de kleding, sponsoren en niet vergeten de  acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Daarnaast moest er ook nog hard getraind worden.
Sjoukje in training voor de Roparun
Zondag 20 mei was de laatste gezamenlijke trainingsdag en team Friesland is er klaar voor, zoals je op de foto van onze site (www.team-friesland.nl) kunnen zien.  We hebben er met z’n allen verschrikkelijk veel zin in.
Jullie kunnen ons dit pinksterweekend volgen via de  site:


Team Friesland (nummer 212) start zaterdag om 15.53 vanuit Parijs en hoopt maandagmiddag in Rotterdam op de Coolsingel aan te komen.

Dus als je benieuwd bent hoe het met ons gaat???

Veel mensen hebben ons al gesponsord,  mocht je nog een financiële bijdrage willen geven dan kan dat natuurlijk altijd.

Rekeningnummer Team-Friesland: 46.10.42.975
Met vriendelijke groet,
Namens Team-Friesland,

Sjoukje Seepma (loopgroep Stiens)  www.team-friesland.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten